meerwaarde ai voor websites, bard

Mogelijke meerwaarde AI op websites in 2023: Welke opties biedt dit?

Artificiële Intelligentie (AI) is een revolutie in de tech-industrie en heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven AI inzetten voor het verbeteren van hun websites en webapps. Maar wat zijn precies de mogelijkheden van AI om je website of webapp naar een hoger niveau te tillen?

meerwaarde ai op website bard
De nieuwe chatbot van Google : Bard

Soorten applicaties die mogelijk zijn met artificiële intelligentie

Bij BackeIT kunnen we allerlei verschillende opties toevoegen aan uw website. Deze webapplicaties zijn dan gebaseerd op de nieuwe technologieën van Openai (chatGPT) en Google (Bard). Hieronder kan u een opsomming vinden, bij vragen kan u ons zeker contacteren :

  1. Chatbots: Chatbots zijn programmeerbare chat-interfaces die klanten kunnen helpen met het beantwoorden van veelgestelde vragen, het verwerken van bestellingen en het oplossen van problemen. Ze zijn altijd beschikbaar en bieden een snelle en eenvoudige manier om hulp te krijgen.
  2. Personalisatie: AI kan gegevens verzamelen over hoe gebruikers je website of webapp gebruiken en deze informatie gebruiken om de ervaring te personaliseren. Dit betekent bijvoorbeeld dat de inhoud van de website of webapp kan worden aangepast op basis van de voorkeuren en interesses van de gebruiker.
  3. Informatie aan gebruiker geven(via prompt engineering): De user kan op uw website bepaalde keywords intypen en op basis daarvan kan dit in een pre geregistreerde prompt geïnjecteerd worden. De user krijgt dan een antwoord op maat. Een voorbeeld hiervan is dat er een formulier op uw website staat met als titel ‘naam generator voor uw huisdier’. Je geeft dan in welk huisdier je hebt, bijvoorbeeld ‘een rosse kat’. Op basis hiervan zal AI jou enkele mogelijke namen geven (voorbeeld : ginger).
  4. Beeldherkenning: AI-powered beeldherkenning maakt het mogelijk om foto’s en video’s op je website of webapp te analyseren en te categoriseren, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor e-commerce sites.
  5. Spraakherkenning: Met AI-powered spraakherkenning kunnen gebruikers je website of webapp bedienen met hun stem, wat handig is voor mensen die slechtziend of slechthorend zijn.
  6. Predictive analytics: AI kan gegevens analyseren en voorspellingen doen over de toekomstige behoeften en voorkeuren van gebruikers. Hierdoor kun je je website of webapp verbeteren door bijvoorbeeld aanbevelingen te doen op basis van gebruikersgedrag.

Conclusie

De mogelijkheden van AI zijn eindeloos en staan nog in de kinderschoenen. Als webdesign en development bedrijf is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en te investeren in AI om je diensten te verbeteren en te blijven innoveren.

In samenvatting biedt AI veel mogelijkheden om je website of webapp te verbeteren, van chatbots tot personalisatie en beeld- en spraakherkenning. Door te investeren in AI zorg je ervoor dat je bedrijf op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en in staat is om je diensten te blijven verbeteren en innoveren. Heb je een specifiek idee voor AI implementatie op jouw website, kan je bij ons terecht. Neem hier contact op!

Jens

Trends en ontwikkelingen

Houd uw website up-to-date met de laatste webdesign trends en ontwikkelingen. In deze sectie delen we onze kennis en ervaring op het gebied van design, gebruiksvriendelijkheid en technologie.

×

Hallo!

Stel ons al uw vragen en wij antwoorden binnen 24 uur

×